izr. prof. dr. Janez Demšar

Po rodu sem iz Laboratorija za umetno inteligenco, po odcepu Laboratorija za bioinformatiko pa sem (ostal) v slednjem. Ukvarjam se s strojnim učenjem, vizualizacijo in poznam nekaj malega statistike. Kot programer sodelujem pri razvoju odprtokodnega komponentnega sistema za strojno učenje in podatkovno analitiko Orange, sodeloval pa sem tudi pri snovanju sistema za inteligentno podporo pri odkrivanju genetskih mrež na podlagi podatkov o mutantih Genepath.

Zadnje čase me bolj kot vse to zanima poučevanje računalništva. Skupaj z ženo sva prevedla CS Unplugged v Vidro, otroke v šoli sem učil tudi Scratch, kriv sem, da FRI od poletja 2013 organizira Poletne šole tudi za osnovnošolce, sodelujem v Programskem svetu tekmovanja Bober, pomagam pri akcijah kot je Teden programiranja, predavam na izobraževanjih za učitelje. Poleg spodaj naštetih predmetov predavam tudi predmete na Pedagoški fakulteti.


Govorilne ure:
Kadarkoli (splača pa se vam prej poslati mail)
Predmeti:

Izobrazba

Leta 1990 sem se vpisal na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo, Oddelek za Fiziko, leta 1996 pa končal Fakulteto za računalništvo in informatiko. Na slednji sem začel delati kot mladi raziskovalec in leta 2002 zaključil doktorski študij z disertacijo na temo funkcijske dekompozicije, metode konstruktivne indukcije brez vnaprej podane množice operatorjev. 


Nagrade in priznanja

  • Priznanje za najboljšega učitelja po izboru VSŠ oz. IŠRM (v letih od 2008 - 2014)
  • Državna nagrada za izjemne dosežke na področju visokega šolstva (Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport, 2014)
  • Nagrada za tekoče raziskovalne dosežke (Informacijska družba, 2014)

Projekti

Tekoči projekti

Zaključeni projekti


Izbrane objave


Janez  Demšar

izr. prof. dr. Janez Demšar

T: +386 1 479 8288