15.
nov
Slovenski zajtrk
ob 09:00

V okviru dneva slovenske hrane bomo v petek, 15. novembra, na FRI ponovno postregli slovenski zajtrk. Med 9.00 in 9.30 boste v avli FRI študenti in zaposleni lahko preizkusili nekaj zdravih tradicionalnih slovenskih jedi, ki jih bodo za to priložnost pripravili v Restavraciji 123 v sodelovanju s kuharskim chefom Jorgom Zupanom. Vljudno vabljeni!

 

Zajtrk predstavlja energijo tako za telesno kot miselno dejavnost. Dnevno bi moral posameznik zaužiti tri glavne obroke in vsaj eno ali dve malici, obroki pa morajo biti čim bolj kakovostni z dovolj zelenjave in sadja, s čim manj sladkorja in zdravju škodljivih maščob.

 

Namen dogodka je spodbujanje zdravih prehranskih navad. Na voljo bodo:

  • skutni namaz z bučnim oljem, bučnimi semeni in drobnjakom, ajdov kruh z orehi,
  • koruzni žganci z belo ječmenovo kavo,
  • ajdov narastek z jabolki in medom,
  • domači narezek (pečena šunka, sir).

Jedi bo predstavil kuharski chef Jorg Zupan, ki v Ljubljani vodi restavracijo Atelje.

 

Dogodek bomo fotografirali za potrebe promocije fakultete in študija.