Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani organizira FRI Areno, ki s tekmovanji študente spodbuja, da se na zabaven način spoprimejo z aktualnimi tehnološkimi izzivi. V letu 2019 se bodo študenti pomerili v robotiki (Robo liga FRI) in umetni inteligenci (Liga inteligentnih agentov - LIA). Uvodni krogi tekmovanj se pričnejo v januarju 2019 in se zaključijo v finalnem tednu FRI Arene, med 11. in 15. marcem 2019.

 

Robo liga FRI

Robo liga FRI je  tradicionalno univerzitetno tekmovanje v programiranju avtonomnih robotov Lego Mindstorms. Osnovna naloga tekmovalnih ekip je, da sestavijo robota, ki mora avtonomno opraviti raznovrstne naloge. Letošnji izziv postavi robota v vlogo nabiralca jabolk, ki mora v omejenem času nabrati čim bolj obilno ozimnico in s tem prinesti zmago svoji ekipi. Ekipe bodo robote izpopolnjevale od januarja do velikega finala v marcu.

Finale Robo lige: sreda, 13. marec 2019

 

LIA

Lia je programersko tekmovanje v umetni inteligenci. Naloga tekmovalcev je v enem izmed popularniih programskih jezikov napisati bota, ki bo v video igri usmerjal ekipo robotov do zmage. Prvi del tekmovanja je 3-tedenska lestvica, dosegljiva na spletni strani LIA Game, na kateri boti igralcev avtomatično tekmujejo med seboj in se razvrščajo po kvaliteti. V marcu bo organiziran zaključni turnir, kjer bodo tekmovali najboljši igralci lestvice, poskrbljeno pa bo tudi za gledalce.

Finale turnirja LIA: četrtek, 14. marec 2019

 


Pokrovitelji FRI Arene 2019