• Ekskurzija študentov FRI v ZDA
Novice

Absolventi Fakultete za računalništvo in informatiko UL se trenutno mudijo na strokovni ekskurziji v ZDA, ki jo že 16. organizira Društvo študentov računalništva in informatike. Na pot se je odpravilo kar 9 absolventov in absolventk z namenom čim več znanja in dobrih praks, ki jih uporabljajo v ZDA, razširiti med slovenske študente in podjetja.


Ekskurzija se je pričela v torek, 6. marca 2018, v Slovenijo pa se vrnejo v sredo, 18. aprila 2018. V tem času bodo obiskali najuspešnejša računalniška podjetja Google, Microsoft in IMB ter svetovno priznane univerze Stanford, Harvard in MIT, kjer se bodo seznanili z njihovim načinom študija in raziskovalnim delom. Povezali se bodo tudi z mladimi tehnološkimi zagonskimi podjetji, ki so s svojimi inovativnimi rešitvami uspela v Silicijevi dolini.

 

Njihovo potovanje lahko spremljate na družbenih omrežjih Facebook in Instagram ter na spletni strani, ob vrnitvi domov pa bodo za vas pripravili tudi potopisno predavanje.

 

Društvo študentov računalništva in informatike (DŠRI) je neprofitno združenje študentov Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. Društvo je bilo ustanovljeno z namenom, da ob zaključku študija študentom omogoči vpogled v delovanje svetovno priznanih računalniških podjetij in univerz, s čimer si naberejo izkušenj ter dodatnih znanj, ki jim bodo koristila pri iskanju prve zaposlitve.