• Slovenija bronasta na srednjeevropski olimpijadi v računalništvu in informatiki
Novice

Ob zaključku šestindvajsete srednjeevropske olimpijade v računalništvu in informatiki CEOI 29. julija 2019 so podelili pet zlatih, devet srebrnih in štirinajst bronastih kolajn. Najboljši Slovenec je bil Benjamin Bajd, ki je s 15. mestom izmed vseh prejemnikov bronastih odličij osvojil najboljši rezultat. Zmagal je Tóth Balázs iz Madžarske.


Olimpijade, ki je potekala med 23. in 29. julijem 2019, se je letos udeležilo 55 tekmovalcev in trinajstih držav, štirje tekmovalci so bili iz Slovenije. Srednješolci so reševali po tri naloge v vsakem od dveh tekmovalnih dni. Pri vsaki nalogi so lahko dosegli po 100 točk, vendar letos kar treh nalog nihče ni rešil za 100 točk in ene od le-teh treh ene niti za 50 točk. Slednje kaže na to, da so bile letos naloge težje, kar daje še večjo težo slovenskemu uspehu.
 

Vrstni red (celotni vrstni red)

1. mesto: Tóth Balázs (Madžarska)
2. mesto: Kuts Andrii (Ukrajina)
3. mesto: Skiba Marek (Poljska)
4. mesto: Moroianu Theodor Pierre (Romunija)
5. mesto: Patrick Pavić (Hrvaška)
...
15. mesto: Benjamin Bajd (Slovenija)
35. mesto: Jakob Schrader (Slovenija)
52. mesto: Lan Sevčnikar (Slovenija)
54. mesto: Bor Grošelj Simić (Slovenija)
 

Priprave na tekmovanje je v okviru projekta NAPOJ organizirala Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani pod pokroviteljstvom Društva ACM Slovenija (Association for Computing Machinery) in v sodelovanju z Institutom Jožef Stefan, Zavodom 404 ter sestrskima Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru in Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijsko tehnologijo Univerze na Primorskem.
 

Naslednje leto bo olimpijada v Nagykanizsi (Veliki Kaniži) na Madžarskem.
 

Fotogalerija (povezava)