Na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani veljajo ukrepi, s katerimi želimo skrbeti za visoko raven varnosti, delovati samozaščitno in v skladu s priporočili NIJZ.

  • Vse osebe, ki prihajajo v prostore visokošolskih zavodov in so starejše od 12 let, morajo izpolnjevati pogoje prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja (PCT). To velja tako za zaposlene kot tudi za študente in druge obiskovalce.
  • Izpolnjevanje pogojev PCT preverjajo pooblaščene osebe na vhodu v fakulteto v skladu z Navodili.
  • Zaposleni in študenti, ki se morajo za izpolnjevanje pogojev PCT testirati, lahko od 27. 1. 2022 testiranje opravijo v pri pooblaščenem izvajalcu v zabojniku na ploščadi pred fakulteto.
  • Če imamo kakršne koli znake akutne okužbe dihal, še zlasti pa v primeru kašlja, ostanemo doma!
  • V zaprtih prostorih na fakulteti je obvezna uporaba kirurške zaščitne maske ali zaščitne maske tipa FFP2.
  • Pazimo na medsebojno razdaljo vsaj 1,5 m.
  • Ob vstopu na fakulteto je obvezno razkuževanje rok. Razkužila so nameščena na vseh vhodih v fakulteto. Priporočeno je tudi redno umivanje rok z vodo in milom.
  • Pogosto zračimo prostore in se čim manj zadržujemo v prostorih skupaj z drugimi.

 

Samotestiranje in testiranje študentov in zaposlenih

Na FRI od 27. 1. ne bomo več izvajali samotestiranja v prostorih fakultete.

 

Za potrebe testiranja bo od četrtka, 27. 1. 2022, na ploščadi pred fakulteto postavljen zabojnik, kjer boste testiranje s hitrimi testi HAG lahko opravili pri pooblaščenem izvajalcu in o rezultatu testa pridobili potrdilo. Testiranja se bodo izvajala vsak delovnik med 7. in 16. uro, s seboj imejte osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja.

 

Na novi točki za hitro testiranje boste lahko testiranja opravili vsi, ki potrebujete hitro testiranje za dokazovanje pogoja PCT, tisti, ki potrebujete vsakodnevno testiranje za uveljavljane izjeme* od karantene, ter ostali, ki bi se želeli testirati na prisotnost koronavirusa.

 

Za opravljanje dela in obiskovanje pedagoškega procesa se poviša pogostnost presejalnega testiranja s testi HAG za samotestiranje oziroma testiranja s testi HAG na vsakih 48 ur, in sicer tako, da mora oseba ob začetku opravljanja dela imeti veljaven test HAG za samotestiranje ali test HAG, ki ni starejši od 48 ur.

- V primeru enakomerno razporejenega delovnega časa oziroma enoizmenskega delovnika od ponedeljka do petka to pomeni, da se mora oseba praviloma testirati vsak ponedeljek, sredo in petek pred začetkom dela, torej na vsakih 48 ur med delovniki, ne pa tudi v nedeljo.

- V primeru neenakomerno razporejenega delovnega časa, začasne prerazporeditve delovnega časa, izmenskega dela, odrejenega dela preko polnega delovnega časa, dodatnega dela ali zaradi morebitne odsotnosti pa se šteje, da oseba ob nastopu dela izpolnjuje pogoj PCT, če začne opravljati delo v mejah 48 ur, ki so izkazane z dokazilom o opravljenem presejalnem testiranju s testom HAG za samotestiranje ali testom HAG, ki ni starejši od 48 ur.

 

*Od 19. 1. 2022 lahko zaposleni v izobraževanju ter študenti v primeru visokorizičnega stika v okviru zaposlitve oz. študijske dejavnosti uveljavljate izjemo od 7-dnevne karantene na način, da se naslednjih 7 dni od stika vsakodnevno testirate in uporabljate zaščitno masko tipa FFP2. (Ta pogoj vsakodnevnega testiranja ni potreben za že prej uveljavljene izjeme: cepljene s poživitvenim odmerkom, cepljene prebolevnike in nedavno prebolele (10-45 dni po potrjeni okužbi)).

 

OPOMBI:

  • Veljajo tudi samotestiranja, ki so opravljena na drugih članicah UL (velja predvsem za študente interdisciplinarnih programov) in v sklopu študentskih domov, ob uporabi ustrezno potrjenega evidenčnega lista (obrazec-SLO, obrazec-ENG).
  • Za pogoj testiranja se lahko uveljavlja tudi (negativne) rezultate običajnih testov PCR ali HAT, ki so opravljeni na drugih pooblaščenih točkah za testiranje.

 

Več informacij v novicah:

 

Spremljanje razvoja dogodkov: