UL FRI v sodelovanju z King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) iz Saudske Arabije izvaja dvojni doktorski študijski program na področju Računalniške grafike in/ali vizualizacije. Na voljo sta 2 vpisni mesti.

 

Program je namenjen študentom, ki si želijo pridobiti poglobljena znanja in opraviti raziskavo na področju Računalniške grafike in/ali vizualizacije s pomočjo strojnega učenja. Program bo potekal v sodelovanju z Visual Computing Centrom, kjer bodo študent imeli dostop do najboljše strojne opreme ter možnosti sodelovanja z najboljšimi raziskovalci na svetu na omenjenem področju.

 

Program poteka na obeh institucijah in traja 4 leta, pri čemer mora študent vsaj 2,5 leti opraviti na Univerzi KAUST. Študenti bodo imeli po enega mentorja na vsaki univerzi in opravili obveznosti na obeh fakultetah za uspešen zaključek študija (UL FRI, KAUST).

 

Prijave sprejema študijski koordinator programa, doc. dr. Ciril Bohak, prav tako lahko nanj naslovite vsa vprašanja (ciril.bohak@fri.uni-lj.si).  Študij se prične 1. oktobra, roki prijave so enaki kot za prijavo na doktorski študij.