POLETNA ŠOLA FRI 2019

 

Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze v Ljubljani in s projektom Središče karierne orientacije zahod (SKOZ), ki ga koordinira Gimnazija Vič, v času od 1. 7. do 12. 7. 2019 organizira enotedenske delavnice. 10 delavnic je namenjenih osnovnošolcem, srednješolcem in študentom, ki jih zanima področje računalništva, informatike in razvoja aplikacij. Delavnice v okviru Poletne šole FRI bodo izvedli naši pedagogi in raziskovalci, pomagali pa jim bodo študenti. Kot vsa leta doslej vas čaka pestra izbira delavnic, veliko zabave in nepozabne počitnice.


Fotogalerija in video Poletne šole FRI 2019 >>

Otroci v osnovnih šolah že nazadujejo glede na računalniško znanje je ugotovila strokovna skupina za analizo računalniških vsebin v šolah (RINOS). V Sloveniji že zdaj potrebujemo tri tisoč zaposlenih z znanjem informacijsko-komunikacijske tehnologije, a stanje se v prihodnje ne bo izboljšalo, če ne bo pomembnih premikov na področju računalniškega izobraževanja.
 

Zelo pomembno je, da z računalniškim mišljenjem začnemo seznanjati že otroke. Tukaj ne govorimo o igranju igric in neskončnem gledanju video posnetkov na tabličnih računalnikih. Računalniško mišljenje je povezano z naravoslovjem in s strateškim reševanjem problemov. Ne zanima nas toliko uporaba računalnika ali pametnega telefona, ampak kako ta naprava deluje in kako jo naučiti, da bo počela še kaj novega. Tega poučevanja na vseh stopnjah obveznega izobraževanja primanjkuje.
 

Na Poletni šoli FRI zato najboljši strokovnjaki v Sloveniji s področja računalništva in informatike med poletnimi počitnicami učijo in navdušujejo mlade generacije, da so ustvarjalci in ne le uporabniki novih tehnologij. Osnovnošolke in osnovnošolci ter srednješolke in srednješolci se učijo robotike, ustvarjajo spletne aplikacije in računalniške igre ter upravljajo z droni, študentke in študenti pa se učijo osnov programiranja v programu python.

 

Poletna šola bo potekala v dveh terminih: 


Delavnice potekajo med 9.00 in 14.00 oz. 15.00.


Cena delavnice je 65 EUR.

 

Prijava


Prijave na Poletno šolo FRI bomo odprli v sredo, 24. aprila 2019, in bodo odprte do zapolnitve vseh prostih mest. Mesta so omejena, zato ne zamudite s prijavo. 

Prednost bodo imeli tisti, ki še niso imeli možnosti udeležbe na Poletni šoli FRI in so se prijavili na delavnico, ki je glede na starost namenjena njim, ter nagrajenci državnih tekmovanj, ki so prejeli kupone za udeležbo. V primeru, da bo več takšnih, ki bodo ustrezali tem omejitvam, bo o sprejetju odločil žreb. 


Povezava do prijavnega obrazca (3. krog prijav je aktiven od 24. 4. 2019 do zapolnitve vseh mest)

Za več informacij o prijavi in dodatna vprašanja smo vam na voljo na poletnasola@fri.uni-lj.si in telefonski številki 01 479 8110 (Služba za komuniciranje).

 

DELAVNICE 2019

 

1. termin: od 1. 7. do 5. 7. 2019 (povezava do opisov delavnic)

  • Robotomanija (OŠ) 
  • Potep v svet rekurzije (OŠ)
  • Od interneta stvari do dronov (OŠ, SŠ) (NI VEČ PROSTIH MEST)
  • Sestavljalnica iger (SŠ) (NI VEČ PROSTIH MEST)
  • Programiranje v višji prestavi (SŠ) 

 

2. termin: od 8. 7. do 12. 7. 2019 (povezava do opisov delavnic)

  • Verižni Arduino eksperiment (OŠ) (NI VEČ PROSTIH MEST)
  • Računalnik je lahko umetnik (OŠ) (NI VEČ PROSTIH MEST)
  • Sprogramiraj svoje Minecraft mesto (OŠ) (NI VEČ PROSTIH MEST)
  • Poletna šola Android (OŠ) (NI VEČ PROSTIH MEST)
  • Osnove programiranja v pythonu (SŠ, študenti)

 

POKROVITELJI POLETNE ŠOLE 2019