ALUMNI UL

 

Univerza v Ljubljani je v sodelovanju z vsemi fakultetami in akademijami članicami vzpostavila krovni portal Alumni UL, katerega namen je krepitev odnosov in sodelovanja med vsemi diplomanti Univerze v Ljubljani, obenem pa omogoča zasebno komunikacijo v okviru posameznih klubov oziroma skupin. Na voljo sta spletna verzija in mobilna aplikacija, prijavite pa se lahko tudi preko svojega profila na omrežjih LinkedInFacebook in Instagram.

Fakulteta za računalništvo in informatiko vabi vse alumni, da se pridružite platformi, ki bo služila za komunikacijo med nami.

Razširite si torej krog poznanstev in se pridružite kolegom na spletnem portalu Alumni UL.

Prijavite se na https://alumniul.online/. Skupaj bomo še močnejši!

 

Postanite mentor za en dan študentom UL FRI

 

Ste diplomant Fakultete za računalništvo in informatiko in ste pripravljeni pomagati novi generaciji študentov pri prehodu s študija na karierno pot? Vse alumne UL FRI vabimo, da se prijavite za mentorja za en dan in osvetlite svoje delovno mesto bodočim iskalcem zaposlitve s področja računalništva in informatike.

 

Mreža klubov alumnov Univerze v Ljubljani v sodelovanju s 23 članicami vodi mentorski program Alumni za študente, v okviru katerega bodo lahko alumni Univerze v Ljubljani ponudili študentom za en dan ponudili vpogled v svoje delovno okolje.

Z metodo osvetlitve delovnega mesta (ang. job shadowing) boste v obliki kratkotrajnih mentorskih odnosov študentom lahko predstavili značilnosti vašega delovnega mesta, jim pomagali pri razmisleku, če je to delovno mesto ustrezno zanje in jim preko mreženja nudili podporo pri pridobivanju koristnih poznanstev za prihodnost.

 

S svojim sodelovanjem v mentorskem programu boste:

  • študentom računalništva in informatike omogočili spoznavanje značilnosti delovnih mest v praksi;
  • dobili možnost gradili pozitivno podobo vašega podjetja med bodočimi iskalci zaposlitve na področju računalništva in informatike;
  • pomagali krepiti sodelovanje študentov računalništva in informatike z gospodarstvom in negospodarstvom;
  • dobili možnost predati svoje izkušnje in znanje mlajšim kolegom;
  • sodelovali pri prenosu znanja iz prakse.

Potek projekta

Projekt Alumni za študente poteka v treh fazah: najprej se polni baza mentorjev in zainteresiranih študentov, sledilo bo povezovanje mentorjev in študentov v mentorske pare (1 mentor – 1 študent), sledi pa sama izvedba mentorstva.

Osvetlitev delovnega mesta lahko poteka fizično ali virtualno. Študent opazuje delovni proces alumna 8 ur, samo število ur opazovanja pa se po dogovoru lahko porazdeli tudi na več dni. Študent tako pridobi informacijo, kaj oseba na takem delovnem mestu počne. V toku osvetlitve lahko študent prevzame tudi določene naloge, ki jih alumen opravlja.

 

Če ste pripravljeni študentom Fakultete za računalništvo in informatiko UL ponuditi vpogled v svoje delovno mesto, vas vabimo, da se pridružite projektu prek obrazca na povezavi. Prijave bomo sprejemali do 30. 9. 2023. Po prijavi vam bomo poslali dodatne informacije o sami izvedbi.