• Finale Data Science Project Competition
Novice

V torek, 6. junija, je potekalo finale tekmovanja Data Science Project Competition.

Študenti so predstavili rešitve izzivov, ki so jih zastavila podjetja, ki sodelujejo v iniciativi Data Science: Medius, CREApro, In516ht, Garex, Siemens, Lexpera, Zurich Insurance Group in Outbrain.


Nagrado za prvo mesto sta prejela Martin Jurkovič in Valter Hudovernik za izziv "A survey and empirical of synthetic data generation methods", ki ga je pripravilo podjetje Zurich Insurance Group.

prvo mesto

Drugo mesto sta zasedla Matej Pavšič in Leon Hvastja za izziv "Feature selection on large and sparse data sets" podjetja Outbrain.

Tretje mesto in nagrado za ekipo, ki ni vpisana na študij Podatkovnih ved, so si prislužili Žiga Drab, Erik Kastelec in Žan Kogovšek za izziv "Customer segmentation and churn prediction", podjetja Zurich Insurance Group.

Nagrado za študenta, ki nista vpisana na študij FRI, sta prejela Ana Julija Prešeren in David Lajevec za izziv "Forecasting traffic density on motorways", podjetja CREApro.

Najboljša ekipa dodiplomskega študija so bili Jovana Videnović, Haris Kupinić and Luka Brodnik. Njihov izziv je pripravilo podjetje Medius na temo "Predicting train occupancy by using external data sources".

 

Čestitke študentom, ki so odlično opravili svoje delo.