• Na sejmu Feel the Future tudi FRI
Novice

Na Celjskem sejmu je med 19. in 21. oktobrom potekal prvi sejem inovativnih digitalnih rešitev Feel the Future. Predstavilo se je kar 50 razstavljavcev iz panoge informacijskih tehnologij, med njimi pa je svoji inovativni rešitvi predstavil tudi Laboratorij za podatkovne tehnologije s Fakultete za računalništvo in informatiko UL.


Na sejmu so predstavili dve rešitvi s področja pametnih mest in avtomatizacije bivanja:

  • Rešitev Vitabits za oddaljeno spremljanje pacienta omogoča enostaven in uporabniku prijazen zajem meritev in ostalih podatkov o stanju pacienta ter varno posredovanje teh informacij v zaledni sistem, kjer so podatki na voljo medicinskemu osebju. Rešitev trenutno omogoča povezavo z več kot 30 merilnimi napravami znanih proizvajalcev (npr. Nonin, A&D Medical, Roche).
  • SRM modul predstavlja novo generacijo interneta stvari (IoT), ki združuje varnost, interoperabilnost in enostavnost razvijanja naprednih aplikacij. Na sejmu so predstavili orodja, način uporabe in prednosti, ki jih prinaša REST API vmesnik do fizičnih vmesnikov senzorjev ali aktuatorjev na primerih IoT naprav. Promovirali pa so tudi dogodek BajtaHack 2017, kjer se bo s pomočjo SRM modulov realiziralo številne ideje s področja avtomatizacije domov in okolice.