• Slovenski zajtrk na FRI z Alenom Kobilico
Novice

Vseslovenska akcija Tradicionalni slovenski zajtrk je namenjena spodbujanju uporabe tradicionalnih in lokalno pridelanih živil ter vzgajanju zdravih prehranjevalnih navad. Na Fakulteti za računalništvo in informatiko že vrsto let sodelujemo v pobudi ter z zanimivimi gosti promoviramo zdrav življenjski slog. Letos se nam je na zajtrku pridružil Alen Kobilica.


Alen Kobilica je mednarodno priznan slovenski maneken, ki je v 13-letni karieri delal s številnimi znanimi imeni iz sveta mode, kot je na primer Giorgio Armani. Ko je nepričakovano izgubil vid, je moral na novo osmisliti svoje življenje in si postaviti nove cilje. Kot diplomirani športni pedagog je izzive našel v športu, kjer se jez odločnostjo prebil med najboljše svetovne športnike med slepimi. Prve večje uspehe je dosegel v plavanju, nato pa se je osredotočil na paratriatlon, kjer je dosegel že več zmag v svetovnem pokalu.

 

Alen Kobilica

 

Soustanovil je podjetje Indy & Pippa, v katerem proizvajajo sladoled na rastlinski osnovi. Odločen pomagati slepim otrokom je ustanovil center slepih športnikov Vidim cilj, za kar mu je Predsednik RS podelil priznanje Jabolko navdiha.

 

Z Alenom smo naredili kratek pogovor o tem, kako se soočiti s preprekami v življenju ter kako s prehrano in gibanjem skrbeti za lastno zdravje:

 

Oglejte si: Slovenski zajtrk na FRI z Alenom Kobilico (povezava)

 

V kratkem bomo objavili še drugi del pogovora z Alenom Kobilico, kjer je posebej za študente FRI pokazal, kako kot slepa oseba uporablja telefon in vse znane aplikacije, pa čeprav seveda ne vidi zaslona.

 

Slovenski zajtrk

Več o tradicionalnem slovenskem zajtrku lahko preberete na spletni strani Naša super hrana, kjer najdete tudi nekaj enostavnih in okusnih receptov za zdrav zajtrk iz tradicionalnih sestavin.