• Izbor Inženirke leta 2022
Novice

V okviru iniciative Inženirke in inženirji bomo! je komisija letos med 35 kandidatkami izbrala 10 nominirank, ki se bodo potegovale za priznanje Inženirka leta 2022. Priznanje Inženirka leta bodo podelili 10. januarja 2023.


Z izborom Inženirka leta vsako leto predstavijo 10 zanimivih inženirk, ki s svojo osebnostjo in delom mlade lahko navdušijo, spodbudijo ali opogumijo za odločitev o inženirski študijski ali poklicni poti. S tem izborom želijo s spoznavanjem slovenskih inženirk pokazati, kako s svojim znanjem in delom prispevajo k napredku in kakšne zanimive stvari počnejo, ter tako nasloviti problem 'nevidnosti' inženirk v družbi.

Ena izmed 10 nominirank vsako leto prejme priznanje Inženirka leta, v središče izbora pa postavljajo njeno odliko in potencial, da je kot inženirka navdih mlajšim generacijam deklet. 

 

Med desetimi nominirankami, ki se bodo jutri potegovale za naziv, je letos tudi Viki Petrovič, ki je svoj študij zaključila na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL. Po poklicu je višja tehnična svetovalka v podjetju Loftware, kjer združuje komunikacijo s strankami in razvoj specifičnih rešitev zanje. Za oboje potrebuje veliko radovednosti in vztrajnosti.

 

Več o tem, kako se je odločila za študij na UL FRI, kako poteka njen službeni vsakdan in kje se vidi v prihodnosti, si lahko pogledate v videu: Inženirka leta 2022: nominiranka Viki Petrovič, Loftware.