• Naj inovacija Univerze v Ljubljani prihaja s FRI
Novice

Ekipa Fakultete za računalništvo in informatiko ter Fakultete za arhitekturo je prejela Rektorjevo nagrado za najboljšo inovacijo Univerze v Ljubljani za leto 2017.


Rektor univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik je 20. aprila na slavnostnem dogodku podelil nagrado projektu z naslovom 'Interaktivna regulacija oblike zazidave', v katerem so svoje moči združili študenti in zaposleni s Fakultete za računalništvo in informatiko ter Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani, in sicer dr. Jernej Vidmar, Žiga Böhm, dr. Martin Vuk in Žiga Stopinšek.

Člani zmagovalne podjetniške skupine so razvili inovativno metodo oblikovanja zazidave, ki statične prostorske načrte spremeni v interaktivni prostor, saj je načrtovanje prostorskega razvoja mest eden izmed največjih razvojnih izzivov našega stoletja. Običajni instrumenti regulacije zazidave, s katerimi mesta usmerjajo svoj prostorski razvoj, omenjenim trendom že zdaj ne zmorejo več slediti. S predlagano metodo se lahko na operativni ravni poveča prilagodljivost, predvidljivost in preglednost urbanističnega načrtovanja.

Iskrene čestitke vsem nagrajencem!

 

Več o Rektorjevi nagradi za naj inovacijo Univerze v Ljubljani lahko preberete na spletni strani Univerze v Ljubljani.