• Obvezna uporaba zaščitnih mask na fakulteti
Objave

V notranjih skupnih prostorih Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani je od 25. junija 2020 naprej obvezna uporaba zaščitnih mask oz. drugih zaščitnih sredstev.


Uporabo zaščitnih mask določa odlok Vlade RS, sprejet dne 24. 6. 2020, ki zaradi preprečitve ponovnih izbruhov nalezljive bolezni COVID-19 začasno določa obvezno uporabo zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza v zaprtem javnem prostoru ter obvezno razkuževanje rok.

 

Pri gibanju in zadrževanju v zaprtem javnem prostoru so še naprej v veljavi tudi ostala navodila in higienska priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki so objavljena na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje, med katerimi so ključni predvsem vzdrževanje medsebojne razdalje na vsaj 1,5 metra, redno umivanje rok, zračenje prostorov, higiena kašlja ter samoizolacija v primeru kakršnih koli simptomov prehladnih obolenj.

 

Strokovno utemeljenost ukrepov iz tega odloka Vlada Republike Slovenije ugotavlja vsakih 14 dni in ob upoštevanju strokovnih razlogov odloči, da se ti ukrepi še naprej uporabljajo, ali pa ukrepe spremeni oziroma odpravi.

 

V prvem valu smo s samozaščitnim vedenjem uspešno zajezili okužbe, kar želimo ohraniti tudi v prihodnje. Zato vse zaposlene, študente in druge obiskovalce fakultete prosimo, da nosite zaščitne maske in upoštevate druge ukrepe v vseh skupnih prostorih ter s tem zaščitite sebe in druge.