• Podelili diplomske in magistrske listine FRI
Novice

Dekanja Fakultete za računalništvo in informatiko (UL FRI) izr. prof. dr. Mojca Ciglarič je 7. julija 2022 v predavalnici 1 na Fakulteti za računalništvo in informatiko podelila 72 diplomskih listin novim diplomantkam in diplomantom ter magistricam in magistrom. Za popotnico na poklicni poti je diplomantom spodbudne besede namenil slavnostni govorec, dr. Tom Vodopivec.


V svojem nagovoru je dekanja izr. prof. dr. Mojca Ciglarič diplomantke in diplomante, ki imajo glede na potrebe trga dela odprte vse možnosti za zaposlitev, opomnila, da imajo kot univerzitetno izobraženi strokovnjaki s področja računalništva tudi veliko odgovornost: »Pred vsemi nami so veliki izzivi in spremembe. Pomemben del reševanja teh izzivov prihodnosti leži v računalništvu in informatiki, komunikacijah in digitalizaciji. Potrebujejo vas tako v gospodarstvu, kot v državni upravi in raziskovalnih institucijah. Preizkusite, kaj vam najbolj leži in delajte dobro.«

 

 

Slavnostni govorec dr. Tom Vodopivec, alumni FRI, nekoč asistent in raziskovalec na fakulteti, danes strokovnjak za startupe in tvegani kapital, poslovni angel, ustanovitelj svoje svetovalne agencije, je z diplomanti delil izkušnje s svoje karierne poti, na kateri ves čas zasleduje načelo, da poskusi s svojim delom pustiti čim večji učinek, da čim več vrne skupnosti. Diplomantom je za konec predlagal, naj bodo čim bolj odprti, naj preizkušajo nove stvari, tudi manjavajo službe - pri čemer naj izhajajo iz tega, da so izobraženi v izvrstne inženirje, zato naj bodo kar se da ambiciozni.