• Podeljene nagrade tekmovanja v podatkovnih vedah
Novice

V četrtek, 6. junija, je na UL FRI potekalo finale tekmovanja v podatkovnih vedah Data Science Project Competition. Finalisti so prejeli nagrade v skupni vrednosti nad 10.000 €.


Študenti so predstavili rešitve izzivov, ki so jih zastavila podjetja, ki sodelujejo v iniciativi Data Science: Medius, CREApro, In516ht, Siemens, Zurich Insurance Group, PC7 in Outbrain.

 

Nagrado za prvo mesto so prejeli Blaž Erzar, Matic Šutar in Luka Salvatore Pecoraro za izziv Advertisement creative decomposition, ki ga je pripravilo podjetje In516ht.

 

Drugo mesto so zasedli študenti skupnega programa umetne inteligence EMAI, Ahmet Calis, Manfred Gonzalez-Hernandez in Joaquin Figueira, za izziv Classyfiying psyciatric disorders.

 

Tretje mesto so dosegli Jovana Videnović, Haris Kupinić in Luka Markičević za izziv Local explanations with and without contect, ki ga je zastavilo podjetje Zurich Insurance Group.

 

Nagrade za ekipo, ki ni vpisana na študij podatkovnih ved, so prejeli Jan Rojc, Matic Conradi in Rok Mokotar. Njihov izziv je pripravil Medius na temo Detecting anomalous behaviour in production lines.

 

Nagrado za študente, ki niso vpisani na FRI, so prejeli Anastasija Manojlovska, Nikola Maric in Nikola Sekulovski. Tema njihovega izziva je bila Large and deep models for anomaly detections, ki ga je zastavilo podjetje Medius.

 

Najboljša ekipa dodiplomskega študija so bili Nejc Hočevar, Matej Kralj in Luka Stražišar.

 

Letos so podelili še nagrado za najboljšo veteransko ekipo, ki so jo prejeli Valter Hudovernik, Martin Jurkovič in Uroš Kozole.

 

Čestitke študentom, ki so odlično opravili svoje delo!