• Postanite mentor za en dan študentom UL FRI
Novice

Ste diplomant Fakultete za računalništvo in informatiko in ste pripravljeni pomagati novi generaciji študentov pri prehodu s študija na karierno pot? Vse alumne UL FRI vabimo, da se prijavite za mentorja za en dan in osvetlite svoje delovno mesto bodočim iskalcem zaposlitve s področja računalništva in informatike.


Mreža klubov alumnov Univerze v Ljubljani je v sodelovanju s 23 članicami zagnala mentorski program Alumni za študente, v okviru katerega bodo lahko alumni Univerze v Ljubljani z metodo osvetlitve delovnega mesta (ang. job shadowing) študentom za en dan ponudili vpogled v svoje delovno okolje. Ta izkušnja bo študentom v pomoč pri prvih korakih na karierni poti ali že prej, pri pisanju zaključne naloge.
 

Zakaj predstaviti delovno mesto mlajši generaciji?

Alumni boste s svojim sodelovanjem v mentorskemu programu:

  • študentom računalništva in informatike omogočili spoznavanje značilnosti delovnih mest v praksi,
  • študentom olajšali razmislek in odločitev o karierni poti po študiju,
  • pomagali pri grajenju mreže profesionalnih poznanstev,
  • sodelovali pri prenosu znanja iz prakse,
  • pomagali krepiti sodelovanje študentov z gospodarstvom in negospodarstvom,
  • dobili možnost graditi pozitivno podobo vašega podjetja med bodočimi iskalci zaposlitve na področju računalništva in informatike,
  • prišli v stik s perspektivnimi kadri.

 

Potek projekta

Projekt Alumni za študente poteka v treh fazah: najprej se z alumni polni baza mentorjev, nato se bo v februarju polnila baza zainteresiranih študentov, sledilo bo povezovanje mentorjev in študentov v mentorske pare (1 mentor–1 študent), sama izvedba mentorstva pa bo potekala v času od marca do oktobra 2022.

Osvetlitev delovnega mesta lahko poteka fizično ali virtualno. Študent opazuje delovni proces alumna 8 ur, samo število ur opazovanja pa se po dogovoru lahko porazdeli tudi na več dni. Študent tako pridobi informacijo, kaj oseba na takem delovnem mestu počne. V toku osvetlitve lahko študent prevzame tudi določene naloge, ki jih alumen opravlja.

 

Postanite mentor!

Če ste alumen/alumna Univerze v Ljubljani in ste pripravljeni študentom Fakultete za računalništvo in informatiko UL ponuditi vpogled v svoje delovno mesto, vas vabimo, da se pridružite projektu.

Prvi korak je včlanitev v klub alumnov UL FRI, drugi pa, da v portalu alumniUL v nastavitvah svojega profila označite, da želite sodelovati v projektu mentorstvo Alumni za študente. Natančna navodila najdete v PDF: Navodila za prilagoditev profila.

Rok za prijavo: 20. januar 2022.

 

Dodatne informacije

  • Podpora uporabnikom portala alumniUL (registracija, prijava, prilagoditev profila ...):
    Ga. Tina Malenšek, tina.malensek@uni-lj.si; +386 1 2418 559
  • Koordinatorica projekta RSF – Mentorstvo (na UL):
    Ga. Zala Simčič, zala.simcic@uni-lj.si, +386 1 2418 650
  • Koordinator projekta RSF – Mentorstvo (na UL FRI):
    G. Peter Jenko, peter.jenko@fri.uni-lj.si, +386 1 4798 112