• Preliminarno poročilo Nacionalne raziskave o razširjenosti COVID-19
Novice

Na spletni strani Nacionalne raziskave o razširjenosti bolezni COVID-19 v Sloveniji (covid19.biolab.si) je bilo 6. 7. 2020 objavljeno Preliminarno poročilo 1.0.


V poročilu je povzeta metodologija raziskave, s posebnim poudarkom na opisu izbrane populacije, izbiri diagnostičnih testov uporabljenih v raziskavi, preliminarnih rezultatih prvega kroga Nacionalne raziskave ter rezultatih prvih dveh obdobij longitudinalnega spremljanja sodelujočih. Ti rezultati so predstavljeni in ovrednoteni v luči novih spoznanj, ki v času izvajanja prvega dela raziskave ter predstavitve preliminarnih rezultatov še niso bili na voljo in tega, kar so raziskovalci v mednarodnem prostoru odkrili o novem SARS-CoV-2 do sredine junija 2020.
 
V poglavju 2.9 je opisan proces razvoja informacijske infrastrukture, ki jo je zagotovila ekipa Laboratorija za bioinformatiko na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL. S skoraj 1000 urami dela je ekipa v 14 dneh postavila delujočo infrastrukturo in aplikacijo za podporo zbiranja podatkov.
 
Naslednja posodobljena različica preliminarnega poročila bo predvidoma objavljena konec avgusta 2020. Končno poročilo Nacionalne raziskave o razširjenosti bolezni COVID-19 v Sloveniji bo predvidoma objavljeno novembra 2020.
 
Več v objavi: