• Razpis za poletne raziskovalne štipendije ASEF na univerzah v ZDA
Objave

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF je objavila razpis za poletne raziskovalne štipendije na priznanih ameriških univerzah. Možne so prijave za področja prava, politologije, družboslovja, biologije, zobozdravstva, strojništva in predvsem računalništva. Namen štipendiranja je krepitev raziskovalne dejavnosti in študijskih izmenjav med Slovenijo in Združenimi državami Amerike.


ASEF raziskovalna štipendija nudi slovenskim študentom in ameriškim študentom slovenskih korenin finančno pomoč za stroške potovanja, nastanitve in življenjske stroške za 10 tednov na izbranih ameriških univerzah glede na strokovno področje, kjer so že zaposleni slovenski raziskovalci in profesorji. Prijavijo se lahko študenti višjih letnikov dodiplomskih študijskih programov prve stopnje, študenti magistrskih študijskih programov druge stopnje in doktorski študenti tretje stopnje.

 

Študenti morajo za prijavo pripraviti prijavni obrazec, življenjepis s poudarkom na raziskovalnih dosežkih, seznam uspešno opravljenih predmetov med študijem, izjavo o raziskavi in dve priporočilni pismi. Vse zahtevane dokumente morajo poslati v PDF obliki prek ustreznih spletnih aplikacij do 1. aprila 2017.

 

Vse podrobne informacije, navodila in seznam sodelujočih institucij so na voljo v razpisu ali prek elektronskega naslova info@asef.net.