• SPORTRADAR: INOVACIJSKO TEKMOVANJE ZA ŠTUDENTE
Napovedi

Sportradar, globalno vodilno podjetje na področju razumevanja in omogočanja polnega potenciala športnih podatkov in digitalnih vsebin, v sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, to jesen – že drugo leto zapored – vabi študente vseh slovenskih fakultet k prijavi na tekmovanje »Innovation Challenge 2017« (IC 2017). Družba Sportradar tako ponovno izkazuje svojo zavezo sodelovanju z bodočo generacijo podjetnikov in mladih strokovnjakov ter zagotavlja platformo, s katero se študente in diplomante, ob pomoči strokovnjakov iz industrije, spodbuja k prenosu idej v prototipe in naprej v uspešne tržne izdelke. Prijave za tekmovanje so odprte do 13. oktobra.


Sodelujoči bodo imeli priložnost zasnovati in prototipirati inovativne in izvirne programske rešitve, ki jih poganjajo športni podatki. Spoprijeli se bodo lahko z izzivom na enem od petih področij:

  1. Vizija naslednjega velikega trenda na področju športnih stav.
  2. Igrifikacija športnih podatkov z namenom angažiranja in zabavanja ljubiteljev športa naslednje generacije.
  3. Vizija prihodnosti in neomejena uporaba športnih podatkov s tehnologijami navidezne ali obogatene resničnosti (VR/AR), umetne inteligence (AI), strojnega učenja (ML), kriptovalut in drugih.
  4. Razvoj novih pristopov v športnem novinarstvu s pomočjo novih vizualizacijskih ali novinarskih orodij, ki jih napajajo športni podatki.
  5. Dodajanje vrednosti športnim blagovnim znamkam s pomočjo najhitrejših športnih podatkov na trgu, da se poveča aktivacijski potencial in izboljša donosnost.

 

IC 2017 ni le priložnost za mlade talente, da pokažejo svoja znanja in ujamejo pozornost potencialnih zaposlovalcev. Zmagovalna ekipa bo prejela tudi do 4000 evrov nagrade in priložnost za nadaljnje sodelovanje s Sportradarjem.

 

KDO LAHKO SODELUJE?

IC 2017 je ekipno tekmovanje za študente vseh slovenskih fakultet in tiste, ki so diplomirali v zadnjih 2 letih. Študenti z različnimi znanji se bodo združili v ekipe, da bodo zasnovali produkte nove generacije, temelječe na preseku športa in zabave. Na novo bodo izumili način, kako ljubitelji športa dostopajo do bogatih zbirk športnih podatkov in poiskali načine, kako te podatke uporabljati.

 

MENTORSTVO IN DOSTOP DO BOGATIH ŠPORTNIH PODATKOV

Tekmovanje, ki bo trajalo en mesec, se bo začelo z dogodkom Innovation Challenge Warm-Up. Dogodek se bo zgodil v soboto, 14. oktobra 2017, v glavni avli Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani. Vsi prijavljeni so vabljeni, da na dogodek prinesejo svoje ideje in zapiske, jih predebatirajo z mentorji Sportradarja in fakultete in se pripravijo na popoldansko kratko predstavitev (t.i. »elevator pitch« format), kjer jih bodo predstavili strokovnjakom Sportradarja. Največ pet ekip bo izbranih v drugi del tekmovanja, ki se bo zaključilo s prikazom rešitev na ddogodku »Demo Day«, 16. novembra 2017, in razglasitvijo zmagovalcev.

Med tekmovanjem bo družba Sportradar vsem ekipam zagotovila dostop do svojih podatkovnih tokov preko svetovno vodilnih storitev API in SDK. Poleg tega bodo vse ekipe, ki se bodo udeležile IC 2017, deležne podpore in mentorstva strokovnjakov družbe Sportradar, ki imajo leta izkušenj na področju obdelave in uporabe športnih podatkov.

 

POGLED NA INNOVATION CHALLENGE 2016

Prvo Sportradarjevo inovacijsko tekmovanje študentov je potekalo v Ljubljani jeseni leta 2016, ko so na dogodku Demo Day razglasili zmagovalno ekipo: štirje nadobudni študentje računalništva in informatike, ki so se na tekmovanje prijavili z idejo za aplikacijo, ki spreminja način, kako privrženci spremljajo šport, delijo čustva in se virtualno družijo. A ko se je tekmovanje končalo, se je sodelovanje ekipe s Sportradarjem šele zares začelo. Sprejeli so ponujeno priložnost nadaljevati delo na digitalni športni rešitvi naslednje generacije pod okriljem Sportradarja. Tako so dokazali zavezanost Sportradarja – negovati mlade talente in podpirati podjetniškega duha pri oživljanju novih idej.

 

POMEMBNI DATUMI ZA INNOVATION CHALLENGE 2017

  • Zbiranje prijav (preko uradnega spletnega mesta IC): do petka, 13. oktobra 2017
  • Ogrevalni dan in izbor idej (»IC Warm-Up« in predstavitev idej): Sobota, 14. oktober 2017
  • Demo Day & izbor zmagovalca (končna predstavitev rešitev): Četrtek, 16. november 2017

 

Srečajte se s Sportradarjem še pred začetkom tekmovanja Innovation Challenge

Promo Stojnica @ Fakulteta za družbene vede: Ponedeljek, 2. oktober, med 11.00 in 14.00

Promo Stojnica @ Fakulteta za elektrotehniko: Torek, 3. oktober, med 11.00 in 14.00

Promo Stojnica @ Ekonomska fakulteta: Sreda, 4. oktober, med 11.00 in 14.00

Prvo »MeetUp« druženje z mentorji @ Fakulteta za elektrotehniko: Četrtek, 5. oktober, med 15.00 in 17.00

Promo Stojnica @ Fakulteta za družbene vede: Torek, 10. oktober, med 13.00 in 15.00

Drugo »MeetUp« druženje z mentorji @ Fakulteta za elektrotehniko: Četrtek, 12. oktober, med 15.00 in 17.00

 

Dodatne informacije: challenge@sportradar.com