• Tekmovanje Google Hash Code letos prvič na FRI
Novice

V četrtek, 28. februarja 2019, je na Fakulteti za računalništvo in informatiko prvič potekalo tekmovanje v reševanju optimizacijskega problema Google Hash Code. Pri iskanju čim boljše rešitve se pomerijo ekipe z 2 do 4 člani, pri reševanju pa lahko uporabijo poljuben programski jezik ali druga orodja.


Na tokratnem izzivu so se tekmovalci spopadli s problemom razvrščanja slik v čim bolj zanimivo predstavitev. Slike so bile opisane z množicami značk, cilj pa je bil poiskati čim boljše zaporedje slik, kjer so si zaporedne slike dovolj podobne, da je predstavitev povezana, hkrati pa dovolj različne, da ni monotona.
 

Z zastavljenim problemom se je spopadlo tudi 12 ekip študentov FRI. Med slednjimi se je najbolje odrezala ekipa PoKosimo (Miha Benčina, Bor Brecelj, Zala Erič) s 591. mestom. Med slovenskimi ekipami je bila najuspešnejša ekipa AngryNerds na 256. mestu, ki je tekmovala na FMF.

 

Na tekmovanje se je prijavilo več kot 70.000 tekmovalcev oz. 6.671 ekip iz več kot 140 držav, ki so tekmovali na več kot 700 dogodkih. V Sloveniji sta potekala dva, in sicer na UL FRI in UL FMF.