• Uspehi študentske hekerske ekipe DragonSec
Novice

Študenti FRI, ki jih zanima računalniška varnost, so se povezali v hekersko skupino DragonSec in se redno udeležujejo mednarodnih tekmovanj iz računalniške varnosti. Vse boljše rezultate so pretekli vikend kronali z zmago na tekmovanju Bambi CTF na TU Berlin.


V zadnjih mesecih so se študenti FRI udeležili treh CTF tekmovanj tipa attack-defense in štiri tekmovaja tipa jeopardy. Na jeopardy tekmovanjih so se prebili med resnejše ekipe in so na dobri poti, da se v prihodnje uvrstijo na zmagovalna mesta. Attack-defence tekmovanja ICTF v organizaciji Univerze v Kaliforniji v Santa Barbari se je udeležilo 15 študentov, kar je največ do sedaj, dosegli pa so rezultat v zgornji tretjini.

 

Skupinska slika tekmovalcev  na ICTF
Skupinska slika tekmovalcev na ICTF

 

Pretekli konec tedna so dosegli največji uspeh doslej. Na tehniški univerzi v Berlinu vsako leto organizirajo tekmovanje Bambi CTF, ki je sicer interne narave in je namenjeno predvsem njihovim študentom. Ekipo DragonSec so letos povabili k udeležbi, ker je bil eden od študentov FRI lani na izmenjavi v Berlinu, kjer je v okviru predmeta s področja računalniške varnosti sodeloval tudi pri organizaciji (lanskega) tekmovanja. Tako se je ekipa DragonSec pomerila z nemškimi sovrstniki z ugledne univerze in v skupni razvrstitvi prepričljivo zmagala.

 

Končni rezultat na Bambi CTF

 

Čestitamo!