• Vabljeni na doktorski študij FRI
Novice

Na dobro obiskanem informativnem dnevu doktorskega študija na FRI smo zainteresiranim študentom predstavili študijski program Računalništvo in informatika.


Doktorski študij na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani je namenjen študentom, ki nameravajo ostati v akademski sferi, ter tistim, ki želijo opravljati zahtevnejša razvojno-inovacijska dela v računalniški industriji.

Prodekan za raziskovalno delo doc. dr. Tomaž Curk in skrbnik doktorskega programa Računalništvo in informatika izr. prof. dr. Danijel Skočaj sta izpostavila predvsem usmerjenost doktorskega študija v raziskovalno delo. Seminarji in izbirni predmeti so zastavljeni tako, da vodijo študente skozi raziskovanje in jih spodbujajo k pisanju znanstvenih besedil. Koristno je, da študenti čim prej izberejo raziskovalno področje in najdejo mentorja, ki jih bo lahko pri tem najbolje usmerjal, sta še poudarila in pozvala vse zainteresirane, naj že pred vpisom obiščejo raziskovalne laboratorije na FRI in spoznajo njihovo delo.

Na koncu sta svojo izkušnjo študija predstavila še dr. Miha Štajdohar, ki je raziskovalno delo z doktorskega študija usmeril v podjetništvo in je soustanovil podjetje Genialis, ter as. Alja Isaković, ki je začela v podjetništvu in se je nato odločila za nadgradnjo znanja na doktorskem študiju.

 

Fakulteta za računalništvo in informatiko študentom ponuja tudi različne možnosti za zaposlitve in jim s tem omogoča nadaljnjo rast!

Rok za oddajo prijave za vpis na doktorski študij se zaključi 31. avgusta 2017.

Več o samem študijskem programu, pa si lahko preberete v naši spletni brošuri in v prezentaciji z informativnega dneva.

 

Za dodatne informacije o vpisu in poteku študija se lahko obrnete na Študentski referat na številko +386 1 479 8123 ali pa nam pošljete elektronsko pošto, na naslov podiplomski.studij@fri.uni-lj.si.