CELTRIN PROGRAMERSKI IZZIV

2017

Podjetje Celtra je v sodelovanju s Fakulteto za računalništvo in informatiko UL spet pripravilo tekmovanje za najboljšo programersko rešitev, v kateri lahko študenti osvojijo super nagrade. Več informacij o izzivu in nalogah bo na voljo 8. marca 2017 ob 9.15 v predavalnici 14 na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL, kjer boste lahko spoznali člane Celtra ekipe.

Opis

Podjetje ponuja dve programerski nalogi:

1. Operacija Periskop - ugani, kam gledam!

Gledalec je med ogledom 360° videa postavljen v središče dogajanja - video posnetek se predvaja ne le pred njim, ampak okoli njega. Pri ogledu posnetka lahko gledalec poljubno spreminja smer svojega pogleda tako, da zavrti mobilni telefon, podrsa po zaslonu ali, v primeru uporabe VR očal, obrne glavo. Naloga študentov je na podlagi posnetih trajektorij pri preteklih ogledov videa predvideti spreminjanje smeri pogleda uporabnika in določiti kose video posnetka, ki bodo v njegovem zornem kotu.

2. HTML5 ploščadna igra - kdo najbolje skače?

Narediti preprosto HTML5 ploščadno igro po vzoru iger Super Mario, Super Sonic itd. Igra naj bo prilagojena brskalnikom mobilnih naprav in naj vključuje čimboljšo uporabniško izkušnjo. Pri tem uporabi tehnologije HTML5, CSS in JavaScript.

 

Preberite si podroben opis nalog in splošne pogoje ter pravila sodelovanja. V Celtrinem programerskem izzivu lahko sodelujete, če ste pripravljeni najti rešitev za vsaj eno izmed dveh programerskih nalog in imate status študenta Univerze v Ljubljani.

Prijava

Prijavite se tukaj s klikom na eno izmed dveh možnosti (v primeru težav nam pošljite e-mail na students@celtra.com). Rok za prijavo je 1. april 2017.

Oddaja

Svojo programersko rešitev lahko razvijate do 31. maja 2017, ki je zadnji dan za oddajo.

Nagrade

  • 2 x Sony Playstation 4 Pro za zmagovalca posameznih kategorij,
  • skupni zmagovalec izziva prejme možnost opravljanja enomesečne plačane prakse v podjetju Celtra v Ljubljani ter enotedensko plačano prakso v Celtrinih prostorih v San Franciscu s kritimi stroški prevoza in bivanja.

Zmagovalci izziva bodo znani 9. junija 2017.


Izziv podjetja zemanta

2015

Svetovno znano podjetje Zemanta je v sodelovanju s FRI ponovno pripravilo tekmovanje za najboljšo programersko rešitev, v katerem lahko osvojite super nagrade: Raspberry Pi 2 in možnost opravljanja plačane poletne prakse v podjetju Zemanta. 

Opis

Ponujamo tri programerske izzive!

1.     Geographic Audience Segmentation for Real Time Bidding

The challenge consists of two parts:

1.     Exploratory Data Analysis

2.     Statistical Modelling

2.     Content Aware Image Resizing

Students are tasked to write a program which will transform any image to arbitrary dimensions without removing important parts of the original image.

3.     Configuration management

Students have to create a system for managing non-encrypted configuration files and demonstrating usage on a simple project.

Preberite si tudi podroben opis nalog.

 

V Zemanta programerskem izzivu lahko sodelujete, če ste pripravljeni najti rešitev za vsaj enega izmed treh programerskih izzivov in imate status študenta Fakultete za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Prav tako mora biti rešitev odprtokodna in javno objavljena.

Prijava

Svojo prijavo pošljite na naslov matjaz.pancur@fri.uni-lj.si do 3. aprila 2015. V prijavo napišite svoje osebne podatke (ime in priimek, naslov, e-mail naslov, vpisna številka, smer in letnik študija) in izziv, s katerim ste se odločili, da se boste spopadli. Kontaktna oseba pri podjetju Zemanta je g. Tomaž Kovačič (tomaz.kovacic@zemanta.com).

Oddaja

Svojo programersko rešitev lahko razvijate do 29. maja 2015, ko je zadnji dan za oddajo programerskih rešitev na naslov izzivZemanta@fri.uni-lj.si. Natančno si preberite tudi splošne pogoje in pravila sodelovanja.

Nagrade

Zmagovalec posameznega izziva prejme Raspberry Pi 2, glavni zmagovalec vseh treh izzivov pa možnost opravljanja plačane poletne prakse v podjetju Zemanta. Za uspešno rešen izziv lahko dobite 3 kreditne točke v okviru predmetov Računalništvo v praksi ali Obštudijska strokovna dejavnost, ki jih izberete v svojem predmetniku ob vpisu. Ocena pri predmetu bo odvisna od kvalitete vaše programerske rešitve. Zmagovalci izziva bodo znani 10. junija 2015.

Predstavitev izziva

V četrtek, 12. marca 2015 bo v predavalnici PR04 med 9. in 10. uro predavanje z naslovom "Družba in služba oz. kako si narediti zanimivejši jutri?" Gre za podrobno predstavitev programerskega izziva, pri kateri bo prisoten tudi soustanovitelj podjetja Zemanta Andraž Tori, ki bo udeležencem svetoval, kaj lahko kot študentje naredijo, da bodo delo in izkušnje, ki jih čakajo po študiju, čimbolj zanimivi in polni izzivov.

 Želimo vam veliko dobrih programerskih idej!

 


Comtradov izziv

2015

Mednarodno podjetje Comtrade že četrtič zapored postavlja študentom izziv. Izbirate lahko med dvema  izzivoma, rešitev pa  menjamo za privlačne nagrade v obliki kreditnih točk, tehnoloških posladkov in možnosti za pridobitev dodatnega znanja.

Ponujamo dva izziva!

1.     Povezani avtomobili "Connected cars"

Si kdaj na poti med vožnjo želiš dokumentirati  prijeten  trenutek - lepo naravo ali odlično družbo - in to deliti s svojimi prijatelji na Facebooku? Tudi če si to zaželiš, žal to ni možno, saj nimaš  prave aplikacije. Zato te postavljamo pred izziv, da razviješ takšno aplikacijo. Aplikacijo,  ki z glasovnimi ukazi upravlja kamero in jo poveže z mobilno napravo. Aplikacijo, ki fotografije narave,  znamenitosti na poti  ali zgolj selfie v avtu pošlje neposredno v oblak (npr. na Facebook ali Instagram).

2.     Odprti podatki v gibanju

Napreden vizualni prikaz poljubnih podatkov Statističnega urada na mobilni napravi, ki aktivno uporablja geolokacijske podatke v zbirki in na napravi sami.  Izbereš lahko poljubne  podatke, ki so na voljo na portalu Podatkovni portal SI-STAT, ter predlagaš  interaktivno vizualizacijo, ki izkorišča vse zmogljivosti sodobnih mobilnih naprav (primer: NValuta).

 

Dodaten opis izzivov je v priponki (pdf; 483.15 KB).

Prijava in časovni roki

Prijavijo se lahko študentje FRI, posamezniki ali timi z maksimalno 3 člani, ki s prijavo sprejmejo splošna pravila tekmovanja (pdf; 377.53 KB).

Prijave sprejemamo od 9.1. do 27.2. 2015 na elektronski naslov matjaz.kukar@fri.uni-lj.si (ob prijavi navedite izziv, ki ga sprejemate,  ime/priimek, letnik in smer študija, e-naslov in številko mobilnega telefona. V primeru prijave tima, navedite podatke za vse člane ekipe).

Uvodni sestanek z vsemi kandidati, ki boste sprejeli izziv, bo 26. januarja ob 13.00 v P18. Na sestanku bomo predstavili podrobnosti izziva in odgovorili na vsa vaša vprašanja povezana z izzivom.

Rok  za dokončno oddajo rešitve je 3.4. 2015.

Zaključna predstavitev pred komisijo bo 9. 4. 2015. O končnem  zmagovalca bo odločal tudi glas občinstva, saj bodo na zaključno predstavitev povabljeni zaposleni podjetja Comtrade. V pomoč vsem, ki se boste soočili z izzivom, bomo pripravili tudi poskusni zagovor, ki bo potekal v tednu pred oddajo rešitve.

Nagrade

Tako kot vsa leta bomo podelili nagrade:

 

1. Kreditne točke

Vsi kandidati, ki bodo pripeljati izziv do konca (demonstracija rešitve in zaključna predstavitev) bodo prejeli 3 kreditne točke pri enem od predmetov:

  • Računalništvo v praksi I, II (Visokošolski strokovni študij RI),
  • Računalništvo v praksi I, II (Univerzitetni študij RI in IŠRM),
  • Obštudijska strokovna dejavnost I, II (druga stopnja, računalništvo in informatika).

2. Tehnološki posladki

Komisija bo med vsemi tekmovalci izbrala 1 prejemnika prve nagrade. Prva nagrada za posameznika ali skupino je kvadrokopter s kamero Blade 180 QX HD.

3. Novo znanje

Kandidate, ki se bodo pri izzivu najbolje izkazali, bo Comtrade povabil k nadaljnjemu sodelovanju.


Xitaso FRI Challenge

2015

Nemško podjetje Xitaso vsem nadobudnim študentom računalništva v sodelovanju s FRI prvič zastavlja svoj izziv. 

Opis

Gre za izdelavo dodatka mobilni aplikaciji Leadpad, ki zaposlenim omogoča sledenje novim poslovnim priložnostim.

 

Eden izmed osnovnih poslovnih pripomočkov za izmenjavo kontaktnih informacij je še vedno stara dobra fizična poslovna vizitka. Aplikacija Leadpad tako potrebuje algoritem, ki bo glede na semantiko učinkovito izvažal podatke s poslovnih vizitk v aplikacijo.

 

Podrobnejši opis izziva je v priponki (pdf; 343.74 KB) skupaj s splošnimi pogoji (pdf; 81.77 KB)

Prijava in časovni roki

Prijavijo se lahko študentje FRI oz. študentje katerekoli fakultete Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem. Prijavijo se lahko samo posamezniki (ne ekipe), prijave pa pošljite na Peter.Peer@fri.uni-lj.si do srede, 11. marca 2015 (ob prijavi navedite ime izziva, vaše ime in priimek, študijsko smer, vpisno številko, vaš elektronski naslov in številko mobilnega telefona).

 

Uvodni sestanek in predstavitev izziva bo v petek, 27. februarja 2015. Na sestanku bodo predstavljene vse podrobnosti izziva.

 

Rok za oddajo končne rešitve je sreda, 6. maj 2015. Rešitev s povezavo do vašega GitHub projekta prav tako pošljete na elektronski naslov Peter.Peer@fri.uni-lj.si.

 

5-minutno zaključno predstavitev bodo imeli vsi sodelujoči tekmovalci v sredo, 13. maja 2015. Na predstavitvi bodo prisotni vsi tekmovalci, koordinator izziva na FRI kot tudi izbrani zaposleni podjetja Xitaso. Na koncu predstavitev bo razglašen končni zmagovalec. 

Nagrade

1. Vsi kandidati, ki bodo pripeljali izziv do konca (demonstracija rešitve in zaključna predstavitev) bodo prejeli 3 kreditne točke pri enem od izbirnih predmetov:

Računalništvo v praksi I, II (Visokošolski strokovni študij RI),
Računalništvo v praksi I, II (Univerzitetni študij RI in IŠRM),
Obštudijska strokovna dejavnost I, II (druga stopnja, računalništvo in informatika).

Ocena pri predmetu bo odvisna od izpolnjevanja pogojev predmeta, vloženega truda in kvalitete programerske rešitve.

2. iPad mini in 14. dnevna delovna praksa na sedežu podjetja v Augsburgu (Nemčija) z vsemi kritimi stroški.
3. Vsi tekmovalci, ki bodo pripravili dobro zaključno rešitev in odlično predstavitev, bodo povabljeni k nadaljnjemu sodelovanju.


Celtrin izziv

2014

Sodeluj na Celtrinem študentskem izzivu za najboljšo programersko rešitev in odpotuj v San Francisco!

Opis

Svetovno znano podjetje Celtra je v sodelovanju s Fakulteto za računalništvo ponovno pripravilo tekmovanje za najboljšo programersko rešitev, v kateri lahko osvojiš super nagrade: 3x iPad mini za zmagovalce posameznih kategorij, skupni zmagovalec pa prejme možnost opravljanja dvomesečne prakse v podjetju Celtra ter enotedensko prakso v Celtrinih prostorih v San Franciscu s kritimi stroški prevoza in bivanja.

Ponujamo tri programerske izzive!

1.     Jackpot - koliko denarja priigra tvoj algoritem?
Tvoja naloga je, da napišeš algoritem za igranje na enostavnih igralnih avtomatih.

2.     HTML 5 game - lahko v igro vključiš še prijatelje?
Tvoja naloga je narediti preprosto večigralsko HTML5 igro, ki naj uporablja metodologijo strežnik/odjemalec v realnem času.

3.     CSS Quality Control - kako visok je tvoj CSS standard?
Tvoja naloga je izdelava orodja za preverjanje kvalitete LESS datotek (CSS).

 

Preberi si podroben opis nalog ter splošne pogoje in pravila sodelovanja.

 

V Celtrinem programerskem izzivu lahko sodeluješ, če si pripravljen najti rešitev za vsaj enega izmed treh programerskih izzivov in imaš status študenta Univerze v Ljubljani.

Več informacij o izzivu ter nalogah boš lahko pridobil 8. oktobra 2014 na Fakulteti za računalništvo in informatiko, kjer boš lahko spoznal člane Celtra ekipe!

Prijava

Prijaviš se tukaj, s klikom na eno izmed treh možnosti (v primeru težav pa nam pošlji email na students@celtra.com). Rok za prijavo je 10. oktober 2014.

Oddaja

Svojo programersko rešitev lahko razvijaš do 24. novembra 2014, ko je zadnji dan za oddajo programerskih rešitev.

Nagrade

3x iPad mini za zmagovalce posameznih kategorij, skupni zmagovalec pa prejme možnost opravljanja dvomesečne prakse v podjetju Celtra ter enotedensko prakso v Celtrinih prostorih v San Franciscu s kritimi stroški prevoza in bivanja.

 

Za uspešno rešen izziv lahko dobiš 3 kreditne točke v okviru predmetov Računalništvo v praksi ali Obštudijska strokovna dejavnost, ki se izvajajo na Fakulteti za računalništvo in informatiko in jih lahko izbereš v svojem predmetniku ob vpisu. Ocena pri predmetu bo odvisna od izpolnjevanja pogojev predmeta, vloženega truda in kvalitete tvoje programerske rešitve.

Zmagovalci izziva bodo znani 3. decembra 2014.

 

Želimo ti veliko dobrih programerskih idej!


Nilov programerski izziv

2014

Podjetje NIL je v sodelovanju s fakulteto letos že drugič pripravilo tekmovanje za najboljšo programsko rešitev, v kateri lahko osvojiš super nagrade: iPad mini Retina + plačano trimesečno prakso v podjetju NIL.

Izberi programerski izziv

1.     Rdeči telefon - varna povezava za izmenjavo informacij

Komunikacija, varnost, kriptirana tekstovna sporočila.
Izdelaj aplikacijo za klepet med dvema odjemalcema, ki bo zagotavljala čim višjo zasebnost.

2.     Graforis - spletna rešitev za grafični prikaz podatkov

Podatki, rudarjenje, grafi.
Izdelaj spletno aplikacijo za interaktivno predstavitev podatkov, ki bo omogočala osnovne operacije za brskanje po podatkih.

Preberi si tudi dodaten opis nalog.

Prijava

V NIL-ovem programerskem izzivu lahko sodeluješ, če si pripravljen najti rešitev za vsaj enega izmed dveh programerskih izzivov in imaš status študenta.

Svojo prijavo pošlji Matjažu Pančurju do 13. oktobra 2014. V prijavo napiši svoje osebne podatke (ime in priimek, naslov, e-mail naslov, vpisna številka, fakulteta, smer in letnik študija) in izziv, za katerega si se odločil, da boš opravil.

Oddaja

Svojo programersko rešitev lahko razvijaš do 17. novembra 2014, ko je zadnji dan za oddajo programerskih rešitev Matjažu Pančurju.

Natančno si preberi tudi splošne pogoje in pravila sodelovanja.

Nagrade

Zmagovalec posameznega izziva prejme iPad mini Retina + plačano trimesečno prakso v podjetju NIL!

 

Za uspešno rešen izziv lahko dobiš 3 kreditne točke v okviru predmetov Računalništvo v praksi ali Obštudijska strokovna dejavnost, ki jih izbereš v svojem predmetniku ob vpisu. Ocena pri predmetu bo odvisna od kvalitete tvoje programerske rešitve.

Zmagovalci izziva bodo znani 27. novembra 2014.

 

Želimo ti veliko dobrih programerskih idej!