Microsoft Developer Network Academic Alliance (MSDN Academic Alliance) ali Microsoft Azure Dev Tools for Teaching je letni naročniški program, ki je namenjen posebej akademskim inštitucijam, fakultetam, laboratorijem in študentom študijskih programov računalništva in informatike, saj omogoča pridobitev Microsoftovih razvojnih orodij, platform in strežnikov za uporabo v izobraževalne in raziskovalne namene. Že vrsto let je v ta program vključena tudi Fakulteta za računalništvo in informatiko.
 
Do uporabe programske opreme iz programa Microsoft Azure Dev Tools for Teaching so upravičeni:
  • vsi redni študenti Fakultete za računalništvo in informatiko in
  • zaposleni na Fakulteti za računalništvo in informatiko.

Vsi, ki so upravičeni do uporabe programske opreme iz programa Microsoft Imagine, lahko dobijo programsko opremo tudi za uporabo na osebnem računalniku doma v pedagoške in/ali nekomercialne raziskovalne namene. Pri uporabi te programske opreme morajo ravnati v skladu zahtevami Licenčne pogodbe za končnega uporabnika programa MSDNAA, da bi zadostili zahtevam naročniškega programa.

 

Navodila za pridobitev/aktivacijo Microsoft Azure Dev Tools for Teaching dostopa:

 

  1. Obiščite spletno mesto https://aka.ms/devtoolsforteaching
  2. Kliknite na gumb "Sign in"

  3. V prijavno okno vpišite svoje študentsko identiteto (npr. ab1234@student.uni-lj.si) in kliknite "Next"

  4. Preusmerjeni boste na organijzacijsko vpisno stran, kjer vnesite vaše geslo in kliknite "Sign in"

  5. Preusmerjeni boste na Microsoft Azure Dev Tools for Teaching portal, kjer sledite postopku aktivacije. Po uspešni aktivaciji boste preusmerjeni na "Education - Getting started" storitev Azure Portala, kjer je programska oprema na voljo v podkategoriji "Software"


  6.  

Dodatne informacije

Dodatne informacije o programu in o izposoji programske opreme Microsoft Azure Dev Tools for Teaching dobite po elektronski pošti pri Microsoft Azure Dev Tools for Teaching administratorju na FRI(imagine@fri.uni-lj.si).