• Benjamin Bajd osvojil srebro na srednjeevropski računalniški olimpijadi
Novice

Na srednjeevropski računalniški olimpijadi CEOI 2020 je Benjamin Bajd osvojil odlično deseto mesto. Gre za prvo slovensko srebrno odličje na CEOI in IOI po letu 2014. Blizu odličja so bili tudi Jakob Schrader (31. mesto), Job Petrovčič (35. mesto) in Lan Sevčnikar (38. mesto).


Na letošnjem tekmovanju je zaradi situacije s koronavirusom večina ekip tekmovala prek spleta iz svojih držav. Tekmovanje je organizirano po vzoru mednarodne računalniške olimpijade (IOI - International Olympiad in Informatics), kjer tekmovalci rešujejo programerske naloge s področja algoritmov.

 

Za uvrstitev v ekipo so se srednješolci udeleževali celoletnih priprav na računalniške olimpijade in več izbirnih tekmovanj. Na podlagi skupnih rezultatov je bila oblikovana štiričlanska ekipa, ki jo sestavljajo dva dijaka Gimnazija Vič, dijak Gimnazije Kranj in dijak II. gimnazije Maribor. Priprave dijakov na tekmovanje so organizirali in izvedli pedagogi z Fakultete za računalništvo in informatiko ter Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani ter Instituta Jožef Stefan.

 

Rezultati srednjeevropske računalniške olimpijade (CEOI 2020)