• Dan očarljivih rastlin
Napovedi

Dan očarljivih rastlin bo v Sloveniji potekal že sedmo leto zapored z namenom ozaveščanja ljudi o pomenu obstoja rastlin in ohranjanja njihove naravne in biotske raznolikosti ter obstoja znanosti, ki se ukvarja s to problematiko. Organizirane bodo številne delavnice, natečaji in praktični prikazi na stojnicah, z dvema stojnicama pa bo sodelovala tudi Fakulteta za računalništvo in informatiko UL.


Dan očarljivih rastlin koordinira Slovensko društvo za biologijo rastlin v sodelovanju s številnimi drugimi organizacijami, ki se ukvarjajo z raziskavami rastlin in njihovim pomenom.

Vabljeni, da v petek, 25. maja 2018, s svojimi najmlajšimi obiščete Biološko središče na Večni poti 111 v Ljubljani.

Dan očarljivih rastlin bo potekal od 9.00 do 17.00 za zaključene skupine in od 15.00 do 17.00 za individualne obiskovalce. Udeležba je brezplačna, obvezna pa je predhodna najava na naslov marusa.pompe.novak@nib.si.

 

Delavnici FRI:

Rastlinske baterije

Na Zemlji poznamo veliko različnih načinov pridobivanja električne energije, vendar zagotovo niste vedeli, da lahko električno energijo pridobivamo tudi iz krompirja in njemu podobnih rastlin. Skupaj bomo spoznali nekaj osnovnih pojmov povezanih z električno energijo ter kako so le-ti prisotni tudi pri rastlinah. Pridite in nam pomagajte sestaviti rastlinske baterije.

 

Pojoče rastline

Ali ste vedeli, da lahko na nekatere rastline zaigramo kot na glasbilo? Tako je, saj so tudi rastline povezane z elektriko in električnimi pojavi. S pomočjo pojava prevodnosti električnega toka v rastlinah bomo izdelali pojoče glasbene limone, na katere boste lahko zaigrali svoje najljubše melodije. Pridite in se naučite vse o pojočih limoncah!

 

Celoten program si lahko ogledate na spletni strani Slovenskega društva za biologijo rastlin.