• Štipendija kraljice Jadwige in izmenjava v okviru programa CEEPUS
Objave

Jagelonska Univerza v Krakovu razpisuje štipendije iz sklada kraljice Jadwige, ki so namenjene štipendiranju doktorskih študentov in akademskega osebja z izrednimi raziskovalnimi dosežki, objavljen pa je tudi razpis za doktorske študente in učitelje v okviru programa CEEPUS.


RAZPIS ŠTIPENDIJ IZ SKLADA KRALJICE JADWIGE NA JAGELONSKI UNIVERZI V KRAKOVU

Štipendija je namenjena za mesečno bivanje in raziskovanje v Krakovu v obdobju med oktobrom 2018 in junijem 2019 (v utemeljenih primerih se lahko bivanje podaljša).

Rok za prijavo je 15. 6. 2018.

Vse informacije o razpisu, prijavni postopek in dokumenti so dostopni na http://www.dydaktyka.uj.edu.pl/fundusze/jadwiga.

Kontaktna oseba na tuji instituciji: g. Piotr Obacz 

Učitelji, raziskovalci, visokošolski sodelavci, ki se bodo prijavili na razpis, naj o svoji prijavi obvestijo mag. Ksenijo Rozman.

 

RAZPIS ZA IZMENJAVE V OKVIRU PROGRAMA CEEPUS

UL FRI je vključena v program CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies - srednjeevropski program za izmenjavo študentov in profesorjev), in sicer v mrežo »CIII-HU-0019-14-1819 - International Cooperation in Computer Science«, kjer sodelujejo visokošolske institucije iz Albanije, Avstrije, Bolgarije, Češke, Hrvaške, Madžarske, Makedonije, Romunije, Slovaške, Slovenije in Srbije.

 

Za študijsko leto 2018/2019 je bilo v programu naši fakulteti odobreno:

  • tri enomesečne izmenjave za doktorske študente (po en doktorski študent na enomesečni izmenjavi na posamezni tuji instituciji),
  • ena štirimesečna izmenjava za doktorskega študenta in
  • enomesečna izmenjava za učitelje.

Prijave za štipendije za izmenjave znotraj mreže potekajo v celoti preko uradne strani programa CEEPUS. Navodila za prijavo so dostopna na strani programa CEEPUSRok za oddajo prijav za štipendije za izmenjave za zimski semester študijskega leta 2018/2019 je 15. 6. 2018.

 

 

Več o štipendiji in izmenjavi si preberite na spletni strani Trenutni razpisi.