• Delavnica Osnove programiranja v pythonu
Napovedi

Vabljeni na brezplačno delavnico Osnove programiranja v pythonu, ki jo organiziramo na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani v soboto, 5. 10. 2019, med 9. in 17. uro. Namenjena je širjenju znanja in veselja do računalništva in programiranja med neračunalnikarji. Primerna je za vse od 12 let naprej.


Osnove programiranja v pythonu

Opis delavnice: Računalniške programe - navodila, ki računalniku povedo, kaj naj počne - pišemo v jezikih, ki so za razliko od človeških zelo omejeni, a povsem natančni in nedvoumni. Na delavnici bomo spoznali osnove programskega jezika python. Računalnik bomo naučili, da nas bo vljudno pozdravil, narisal kak vzorec ali pa nam zastavil kakšno računsko nalogo. Naši programi bodo preprosti, imeli pa bodo marsikaj od tistega, kar imajo veliki.

Delavnico izvajata doc. dr. Luka Fuerst in asist. dr. Marko Poženel ob pomoči študentov FRI.

 

Komu je namenjena: Vsem; osnovnošolcem (od 12. let naprej!), dijakom, študentom, staršem, zaposlenim, nezaposlenim, radovednim ...

Predznanje programiranja ni potrebno, saj bo delavnica namenjena programerskim začetnikom, zaželeno pa je poznavanje osnovnih matematičnih konceptov (npr. koristno je, da udeleženci vedo, kaj so delitelji in praštevila).

 

Kdaj in kje: na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani (Večna pot 113, Ljubljana), v soboto, 5. 10. 2019, med 9. in 17. uro.

 

Prijavite se prek SPLETNEGA OBRAZCA do 25. septembra 2019.

 

Evropska iniciativa "Code Week" spodbuja mlade, odrasle in starejše k programiranju ter posameznike motivira k učenju in iskanju programskih rešitev. Dogodki potekajo istočasno v 50 državah sveta pod okriljem prostovoljnih organizatorjev in ambasadorjev iniciative. Več informacij o Tednu programiranja najdete na spletni strani codeweek.eu in codeweek.si.