• FRI Piškot: Jurij Krpan - Galerija Kapelica
Napovedi

Gost tokratnega FRI Piškota bo vodja Galerije Kapelica, g. Jurij Krpan. Na predavanju bo predstavil delovanje galerije, ki je postala sinonim za sodobne raziskovalne umetnosti doma in po svetu. Predavanje bo v četrtek, 18. oktobra 2018, ob 15.15 v predavalnici 22.


Galerija Kapelica

Nekoč prostor verskih obredov, danes pa le še tipična arhitekturna oblika, v katerem se z največjo intenzivnostjo trkajo umetnost, znanost in tehnologija. Galerija Kapelica je inštitucija sodobne raziskovalne umetnosti, v kateri je mogoče videti razstave, perormanse in predstavitve umetniških projektov, ki na poetičen način tematizirajo družbo sodobnosti, prešito z različnimi tehnološkimi aplikacijami. Daleč od tehno-fascinacije nam umetniška dela odstirajo lepoto sobivanja in pasti uporabe tehnologij, skozi katere je mogoče ugledati tudo našo ne tako oddaljeno prihodnost. Do leta 2022 bo ob Galeriji Kapelica nastala platforma laboratorijev, v katerih bodo v redakciji zaposlenih vizionarjev nastajali možni scenariji sobivanja ljudi in tehnologij prihodnosti.

 

O Juriju Krpanu

Jurij Krpan je diplomiran inženir arhitekt, ki od leta 1995 vodi Galerijo Kapelica na Kersnikovi 4 v Ljubljani. V več kot dvajsetih letih delovanja je galerija postala sinonim za sodobne raziskovalne umetnosti doma in po svetu. V produkciji Kapelice je nastalo nekaj najpomembnejših umetniški stvaritev, ki so bila nagrajene na najpomembnejših mednarodnih festivalih za umetnost tehnlogojo in družbo.