• Računalniške počitnice na Poletni šoli FRI 2017
Novice

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL trenutno poteka drugi del Poletne šole FRI 2017. Prejšnji teden so se osnovnošolci in dijaki preizkusili na delavnicah Scratchov pobeg, Skrivnostni svet rekurzije, Robotomanija, Poletna šola Android, Razvoj progresivnih spletnih aplikacij in Programiranje v višji prestavi. Pod mentorstvom najboljših strokovnjakov s področja računalništva v Sloveniji so dobili odlično popotnico za nadaljnje ustvarjanje in razvijanje svojega talenta in znanja.

 

V tednu od 3. 7. do 7. 7. pa udeležence čakajo delavnica Od interneta stvari do dronov, kjer bodo izdelali računalniške vremenske postaje in vodili kvadrokopterje, delavnica Sprogramiraj svoje Minecraft mesto, kjer bodo svoje mesto preoblikovali po vzoru igre Minecraft, in ​delavnica Sestavljalnica iger, kjer se bodo z brezplačnim orodjem lotili izdelave računalniške igre.

 

V času petdnevnih delavnic udeleženci rešujejo poseben izziv ali razvijejo povsem svojo idejo, predvsem pa se učijo skozi igro, praktično delo in zabavo. Otroci vsak dan pod mentorstvom okoli 20 izvajalcev delavnic delajo na svojih projektih, na koncu pa bodo najboljši tudi nagrajeni s praktičnimi nagradami, ki so jih prispevala visokotehnološka podjetja.

 


PŠ FRI

PŠ FRI