• Srednjeevropska olimpijada v računalništvu in informatiki CEOI
Napovedi

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze Ljubljani bo od 10. do 15. julija potekala 24. Srednjeevropska olimpijada v računalništvu in informatiki (CEOI - Central European Olympiad in Informatics). To je regionalna olimpijada, ki združuje devet držav: Avstrijo, Češko, Hrvaško, Madžarsko, Nemčijo, Poljsko, Romunijo, Slovaško in Slovenijo. Poleg omenjenih držav bodo s posebnim povabilom gostovali še Azerbajdžan, Gruzija, Iran, Italija, Izrael in Švica, skupno bo tako sodelovalo kar 15 držav z 62 tekmovalci.


Slovenija bo letos prvič gostila regionalno olimpiado CEOI, katere cilj je motivirati srednješolce k večjemu zanimanju za računalništvo in informatiko. Skozi tekmovanje si bodo udeleženci izmenjali znanje in izkušnje ter se dokazovali v reševanju problemov s pomočjo računalništva. Olimpijada je odlična priložnost za mlade, saj najboljši nato praviloma zmagujejo tudi na svetovni olimpijadi. Celo več, zmagovalci CEOI predstavljajo najbolj želene bodoče strokovnjake v industriji IKT širom po svetu.

 

Otvoritev bo v torek, 11. julija 2017, ob 15. uri v Mestni hiši gostil ljubljanski župan Zoran Janković.

Svečana podelitev nagrad, medalj in diplom, pa bo v petek, 14. julija 2017, ob 17. uri na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.

 

Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani in ACM Slovenija sta jim poleg tekmovanja pripravila tudi pester program, skozi katerega bodo tekmovalci in drugi gostje spoznali delček Slovenije:

  • v torek, 11. julija, se bodo po otvoritvi olimpijade sprehodili po Ljubljani,
  • v sredo, 12. julija, je prvi tekmovalni dan in popoldne obisk Živalskega vrta,
  • v četrtek, 13. julija, jih čaka pester dan, saj bodo obiskali Postojno ter si ogledali Postojnsko jamo in Predjamski grad,
  • v petek, 14. julija, je drugi tekmovalni dan ter popoldne svečana podelitev diplom, medalj in nagrad.