• Razpis za izmenjave v okviru programa CEEPUS
Objave

UL FRI je vključena v program CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies - srednjeevropski program za izmenjavo študentov in profesorjev), in sicer v mrežo »CIII-HU-0019-13-1718 - International Cooperation in Computer Science«, kjer sodelujejo visokošolske institucije iz Avstrije, Bolgarije, Češke, Hrvaške, Madžarske, Makedonije, Romunije, Slovaške, Slovenije in Srbije.

 

Za študijsko leto 2017/2018 je bilo v programu naši fakulteti odobreno:

  • enomesečne izmenjave za 4 doktorske študente (po en doktorski študent na enomesečni izmenjavi na posamezni tuji instituciji) in
  • enomesečna izmenjava za učitelje.

 

Za doktorske študente UL FRI je izmenjava možna na naslednjih visokošolskih institucijah:

 

Učiteljske izmenjave so možne na naslednji visokošolski instituciji:

 

Seznam vseh institucij, ki sodelujejo v mreži, dobite na spletni strani CEEPUS, če izberete študijsko leto 2017/2018, državo SI, Univerzo v Ljubljani ter nato v seznamu mrežo CIII-HU-0019-13-1718 (International Cooperation in Computer Science).

 

Pogoji posameznih držav glede štipendij, nastanitev in zdravstvenega varstva so dostopni na uradni strani programa CEEPUS (s klikom na zastavo izbrane države).

 

Prijave za štipendije za izmenjave znotraj mreže potekajo v celoti preko uradne strani programa CEEPUS. Navodila za prijavo so dostopna na strani programa CEEPUS.

 

Rok za oddajo prijav za štipendije za izmenjave za zimski semester študijskega leta 2017/2018 je 15. 06. 2017.

 

Študenti, ki se želijo prijaviti na razpis, morajo v skladu s Pravilnikom o mednarodnih študijskih izmenjavah in študijskih praksah (Postopek izmenjave, Izmenjave v okviru drugih mednarodnih programov) vložiti tudi vlogo za odobritev mednarodne izmenjave na recepciji dekanata UL FRI. Vlogi naj študent priloži prijavo za izmenjavo, predviden študijski program ter motivacijsko pismo. Vlogo bo obravnavala Komisija za raziskovalno delo in doktorski študij. Rok za vložitev vloge je do vključno 15. 06. 2017.