• Uspeh zaposlenih in študentov FRI na Dnevih slovenske informatike
Novice

V maju je potekala jubilejna 30. konferenca Dnevi slovenske informatike, na kateri so se zbrali strokovnjaki iz različnih področij računalništva in informatike, z namenom povezovanja in izmenjavanja idej o tem, kako z digitalizacijo razvijati trajnostne in učinkovite rešitve, ki prispevajo k napredku Slovenije. Sodelovali so tudi študentje in zaposleni na FRI, ki so prejeli nekaj priznanj in nagrad.


Ena izmed dejavnosti na letošnji konferenci so bile predstavitve najboljših IKT projektov v okviru študentskega natečaja. Sodelovalo je 11 skupin (skupno 35 posameznikov in posameznic), komisija pa je pri izboru upoštevalkriterije, kot so napredna uporaba različnih tehnologij, stanje izvedbe, potencialna zanimivost za trg, tehnična izvedba, širša družbena koristnost projekta itd. 

 

Študenti FRI so dosegli:

1. mesto: Martin Jurkovič in Matic Zavadlal (oba UL FRI) s projektom MindmessAI - napredna aplikacija za snemanje (po)govora in transkripcijo.

2. mesto: Miha FrangežNedžad Beus (oba UL FRI) in Nejc Drobnič (SERŠ) s projektom Zemljevid mobilnosti.

 

Eden izmed nagrajenih pa je bil tudi asistent Damjan Fujs, ki je prejel nagrado Slovenskega društva INFORMATIKA za prispevke k razvoju in ugledu društva.

 

Vsem nagrajenim iskreno čestitamo!